Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از شهرداری منطقه ۲۱، رضا رجب زاده درخصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه مقابله با کرونا گفت: انجام واکسیناسیون در منطقه ۲۱ از مرداد ماه سال ۱۴۰۰  آغاز شده و تا زمان ریشه کن شدن این بیماری منحوس و کنترل آن، شهرداری منطقه ۲۱ با تمام ظرفیت ها اقدام خواهد کرد.
وی ادامه داد: به دستور شهردار پایتخت در کمتر از ۱۰ روز کاری چهار مرکز واکسیناسیون در این منطقه  راه اندازی و به سرانه این منطقه افزوده شد که این اقدام جهادی به منظور افزایش رفاه حال شهروندان و تسریع در امر واکسیناسیون عمومی با همکاری مشترک وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشت غرب تهران و مدیریت شهری منطقه ۲۱ صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رجب زاده با اشاره به اقدام مشترک شهرداری و نهادهای ذیربط در امر واکسیناسیون شهروندان آسیب پذیر یادآور شد: ۶۰ نفر از مددجویان مددسرا و ۵۰ عضو مرکز پرتو واکسن کرونا را دریافت و  والدین و سایر اعضای خانواده کودکان تحت پوشش مرکز پرتو نیز برای دریافت واکسن کرونا به نزدیک ترین مرکز واکسیناسیون محل سکونت معرفی شدند. 

وی با اشاره به اینکه ۱۳۰ نفر از اعضای مستقر در سه کمپ ترک اعتیاد منطقه نیز به مراکز سازمان بهزیستی جهت دریافت واکسن معرفی شدند  افزود: با هماهنگی های صورت گرفته، بی خانمانان نیز پس از شناسایی توسط گشت های شبانه روزی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران و تماس شهروندان با سامانه ۱۳۷ با حضور ون سیار واکسیناسیون، واکسن کرونا را دریافت می کنند.

رجب زاده تاکید کرد: نیازمندان و خانواده‌های کم‌برخوردار منطقه ۲۱ در قالب بانک اطلاعاتی مندرج در سامانه سمات، یک به یک با برقراری تماس تلفنی همکاران اداره آسیب های اجتماعی، در جریان روند واکسیناسیون و معرفی به مراکز مربوطه قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: همراهی عوامل اجرایی طرح شهید سلیمانی در قالب برپایی مراکز تشخیصی و تست رایگان کرونا، همچنین جمع آوری کمک‌های مردمی جهت توزیع در میان اقشار آسیب دیده از کرونا و نیازمندان منطقه ۲۱ از جمله اقدامات عام المنفعه و خداپسندانه به شمار می رود.

شهردار منطقه ۲۱ ادامه داد: هم اکنون ۹مرکز واکسیناسیون در سطح منطقه با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشت غرب تهران، مدیریت شهری منطقه، سپاه و بسیج فعالیت دارند که عبارتند از: درمانگاه خیریه صاحب کوثر واقع در تقاطع بلوارهای گلها و لاله، مرکز بهداشت شهرک فرهنگیان-آزادی، سوله مدیریت بحران شهرک استقلال، پایگاه شهدای غواص در شهرک فاطمه الزهرا، مرکز خودرویی واقع در کیلومتر۱۷ بزرگراه شهید لشگری، کوچه۶۳، پایگاه معین مدیریت بحران، مرکز خودرویی سایپا در بلوار ایران‌خودرو، مرکز ساپکو بعد از پل ایران‌خودرو، مرکز باشگاه نفت واقع در خیابان خسرو پرویز تهرانسر، نبش کوچه نهم، ورزشگاه شهدای وردآورد در ابتدای خیابان ولیعصر (عج).

رجب زاده اظهار امید واری کرد: با فعالیت این ۹ مرکز از ۸ صبح تا ۹ شب؛ شاهد افزایش میزان رضایتمندی ساکنین و شهروندان، کاهش اتلاف زمان در صفوف تزریق واکسن و درنهایت ایمن سازی جمعی در برابر ویروس کووید ۱۹ باشیم.

طرح نگهداشت شهر باید با قوت دنبال شود

معاون هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران گفت: طرح نگهداشت شهر باید با قوت ادامه پیدا کند و تجهیزات جدید برای خدمات شهری منطقه۱۷ در نظر گرفته شده است.

«حسین نظری» در مراسم تکریم و معارفه شهرداران منطقه ۱۷ اعلام کرد: تهران الگوی جهان اسلام شعاری است که اگر کار محوری را سرلوحه کار قرار دهیم به این شعار خواهیم رسید.

غلامرضا شنگی شهردار جدید منطقه ۱۷ نیز ضمن آرزوی موفقیت برای شهردار پیشین و قدرانی از علیرضا زاکانی شهردار تهران گفت: منطقه ۱۷ با تقدیم ۴ هزار شهید به انقلاب اسلامی به دارالشهدای تهران لقب دارد و افتخار است که خدمتگزار اهالی این منطقه تهران باشم و تلاش می کنیم راه شهیدان را ادامه دهیم.

حجت الاسلام مطلبی امام جماعت مسجد ابوذر نیز در این جلسه گفت: اقدامات مناسبی از سوی مدیران قبلی شهرداری منطقه صورت گرفته است، اما توجه بیشتری برای آبادانی محلات منطقه از سوی مدیران شهری را می طلبد.

وی افزود: شهردار سابق فعالیت های مناسبی از جمله طرح مهرگان انجام داده است و خوشحال هستیم شهردار جدید نیز یک فرد انقلابی هستند و امیدواریم قدم های بیشتری برای حل مشکلات شهری این منطقه بردارند.

رسول آذرسرا دبیر کنگره سرداران و ۴۰۰۰ شهید منطقه۱۷ نیز گفت: خوشبختانه شهرداران پیشین منطقه، همکاری نزدیک با کنگره داشته و خادمان عرصه فرهنگی آمادگی همکاری با شهردار منطقه ۱۷ به عنوان شهردار دارالشهدای تهران را دارند.

آقاجانی دبیر شورایاران منطقه نیز ضمن قدردانی از شهردار پیشین منطقه۱۷ عنوان کرد: خوشبختانه شهردار جدید منطقه از شهروندان منطقه هستند و شناخت خوبی از چالش‌های شهری منطقه دارد.

وی  افزود: اعضای شورایاری محلات منطقه۱۷ آمادگی همکاری با مدیریت جدید شهرداری منطقه را دارند و از مدیریت ارشد شهرداری تهران افزایش اعتبار برای این منطقه را خواستار شد.

به گزارش ایرنا با ابلاغ حکم علیرضا زاکانی شهردار تهران، ازسوی حسین نظری معاون هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران، غلامرضا شنگی به سمت شهردار منطقه۱۷ منصوب و از زحمات شهردار سابق این منطقه قدردانی شد.

شایان ذکر است در پایان این مراسم مدیران شهری با حضور در بوستان ابوذر به مقام شامخ شهدای گمنام ادای احترام کردند.

مراسم غبارروبی مزار شهدا با حضور شهردار منطقه ۷ برگزار شد

همزمان با سالروز شهادت شهیدان بهرامی، مراسم غبارروبی و عطر افشانی مزار مطهرشان با حضور مادر دو شهید، شهردار منطقه ۷ و جمعی از مدیران ارشد منطقه در قطعه ۲۶ ردیف ۸۹ شهدا برگزار شد.

«سمیه حاجوی» شهردار منطقه هفت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان، شهدا را مایه افتخار و سربلندی این مرز و بوم دانست و افزود: شهدای گرانقدر ایران اسلامی، پاسدار حریم اهل بیت پیامبر (ص) هستند. 

در این مراسم شرکت کنندگان ضمن عطرافشانی و گلباران مزار شهیدان بهرامی، با شهدای ۸ سال دفاع مقدس تجدید میثاق کردند.

عضویت افتخاری و نشان جامعه خیرین مدرسه ساز کشور به شهردار منطقه یک اهدا شد

در جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی جامعه خیرین مدرسه ساز کشور که با حضور علی اکبر ابراهیمی رییس، نایب رییس و اعضای کمیسیون اجتماعی این جامعه، مدیرعامل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور، مشاور وزیر آموزش و پرورش، معاونین دبیر کل یونسکو، دختر مرحوم محمدرضا حافظی پدر مدرسه سازی ایران برگزار شد عضویت افتخاری جامعه خیرین مدرسه ساز کشور به سید حمید موسوی شهردار منطقه یک به پاس حمایت از مدارس کم برخوردار اهدا شد.

شهردار منطقه یک در این جلسه راز ماندگاری این کشور پهناور را وجود افراد فرهیخته ای دانست که هرکجا در سطح جامعه احساس خلاء کردند، داوطلبانه به ایفای نقش پرداختند و دوشادوش دستگاه ها و سازمان های دولتی حضور موثر و فعال داشتند.

وی ضمن تاکید بر این مطلب که ترویج اخلاق و شناساندن سبک زندگی خیرین در مدارس می تواند جامعه را به سوی توسعه و شکوفایی بیشتر رهنمون کند، گفت: شهرداری منطقه یک ضمن استقبال از فعالیت این جامعه در زمینه تولید و ایجاد فرصت های شغلی، این آمادگی را دارد تا هم به عنوان یک سازمان خدماتی در موضوعات تبلیغات محیطی با جامعه خیرین مدرسه ساز همکاری و هم در راستای فرهنگ سازی، کار مشترک اقتصادی و جذب سرمایه اقدامات لازم را به انجام رساند.
شبکه یاریگران منطقه ۳ راه اندازی شد

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۳ از ایجاد شبکه یاریگران به منظور افزایش سرمایه های اجتماعی برای فعالیت های خیرخواهانه با آموزش افراد علاقه مند، فعال و موثر خبر داد.  

کاظم کمالی نسب با اعلام این خبر گفت: در راستای طرح توانمندسازی دبیران کانون رفاه محلات، هشت گام پیش بینی شده و به ترتیب اولویت، برنامه ریزی و اجرا خواهد شد.

وی بیان کرد: از نکات مهم فعالیت های اجتماع محور، مشارکت دادن مردم در برنامه ریزی ها از طراحی تا اجرا و ارزشیابی، برای ارتقاء کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی است.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۳ ابراز داشت: شبکه سازی و تقویت نقش اجرایی کانون های محلی، ایجاد بستر مناسب جهت جلب مشارکت افراد، تشکیل و فعالیت کانون رفاه (خیرین) محلات از اهداف این طرح است.

برچسب‌ها شهرداری منطقه بیست و یک تهران شهرداری منطقه هفده تهران شهرداری منطقه یک تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری منطقه یک تهران شهرداری منطقه یک تهران جامعه خیرین مدرسه ساز کشور شهرداری منطقه شهرداری تهران شهردار منطقه شهری منطقه منطقه یک منطقه ۲۱ منطقه ۱۷ رجب زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۷۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف‌نامه شهرداری تهران برای پارک‌های پایتخت چه می‌گوید؟

سریال «کاشت ساختمان در پارک‌های تهران»، آخرهفته گذشته به قسمت دوم خود رسید و بعد از ماجرای «برنامه ساخت مسجد در پارک قیطریه»، این بار «دیوار‌های آهنی آبی-سفید مخصوص کارگاه ساختمانی در پارک لاله» اکران شده؛ این سریال که به خاطر نقش منتقدان شهرداری، پرمخاطب شده، به دلیل «صدای ناقص» آن‌ها و «غفلت از متن»، ادامه دار خواهد بود.

گزارش «دنیای‌اقتصاد» از وضعیت پارک‌های شهری تهران حاکی است، طی ماه‌های اخیر «یکی از انواع مواجهه‌های شهرداری با این محیط حساس پایتخت»، زیر ذره بین گروهی از کارشناسان شهری قرار گرفته است.

شهرداری به عنوان «همه کاره پارک‌های شهری» از بابت «مسوولیت صفر تا صدی» که برای این بخش از دارایی‌های تهران دارد، دست به نقشه کشی برای ساخت وساز در تعدادی از پارک‌ها زده است.

در شبکه‌های اجتماعی، اما برخی افراد و برخی کارشناسان، این حرکت مدیریت شهری را زیرسوال برده اند، بدون اینکه «علت سوال» را برای ناظران، شهروندان و طیف حساس به موضوع، مطرح کنند.

عملکرد شهرداری در پارک‌های شهری را با دو خط کش «مقررات مصوب بالادست شهرداری تهران» و «اقدامات متعارف و منطقی شهرداری‌های کاردرست در سایر شهر‌های کشور و شهر‌های موفق جهان از منظر رعایت کامل حقوق شهروندان» می‌توان چک کرد.

طرح تفصیلی تهران، مصوب سال ۹۱، «کتابچه مشق شهرداری» برای هر نوع تصمیم‌گیری ساختمانی و صدور مجوز ساخت‌وساز در اراضی عمومی و خصوصی پایتخت محسوب می‌شود به‌طوری که در صفحه ۲۰ این کتابچه، برای «زمین‌های واقع در پهنه حفاظت سبز (G) که پارک‌های شهری نیز جزو همین پهنه محسوب می‌شود»، احداث بنای مجاز در پارک‌ها را به «دفتر اداری پارک، نگهبانی پارک، سرویس بهداشتی و خدمات پذیرایی و غذایی» محدود کرده است. در ادامه همین «خط قرمز» ترسیم شده برای شهرداری در پارک‌های شهری تهران، در یکی دیگر از صفحات طرح تفصیلی، «هر نوع ساخت‌وساز در این چارچوب مجاز در پارک ها، منوط به تصویب طرح آن در کمیسیون ماده ۵ شده است.»

به این ترتیب، «نقطه کور» سریال ساختمانی در پارک‌های تهران که منتقدان آن را نمی‌بینند، «خط قرمز طرح تفصیلی» و صراحت لهجه این تکلیف نامه برای «منع و مجاز‌ها در پارک‌های شهری» است.

از نگاه این کتابچه مشق شهرداری، «ساخت بنای فرهنگی یا هر نوع کاربری غیر از آنچه در پهنه (G) قید شده» ممنوع است و برای مجاز‌ها نیز «مصوبه کمیسیون ماده ۵» لازم است. اما آنچه عرف شهری می‌گوید، از این هم صریح‌تر است. در پارک‌های شهری بر اساس آنچه نیاز شهروندان است، باید فضای سبز، تجهیزات تفریحی و گردشگری و مبلمان شهری، لوازم بازی و تجهیزات ورزشی، به شکل نامحدود، نصب و احداث شود.

اما طی همه سال‌های گذشته، ساختمان‌هایی از یک تا دو طبقه در پارک‌های معروف، بزرگ و کوچک شهر تهران با اسامی‌های مختلف از مدیریتی تا نگهبانی و فرهنگسرا و... شکل گرفته است که عوارض آن‌ها به شکل «ورود خودرو» به پارک به عنوان «گاف شهری»، باعث مزاحمت شهروندان هنگام تفریح و گذران اوقات فراغت شده است.

پارک پردیسان، پارک سعادت آباد و حتی پارک لاله، نمونه‌هایی از این دست هستند. به این ترتیب، «ایرادات موجود در پارک ها، به مراتب فراتر از سریال اخیر» است.

طرح تفصیلی تهران می‌گوید، در پارک‌های شهری، کل بنای ساختمانی ساختمان‌های مجاز، باید حداکثر معادل ۳‌درصد مساحت پارک باشد. آیا این «خط قرمز» نیز طی این سال‌ها، ملاک عمل بوده و رعایت شده است؟

به نظر می‌رسد، «چندگانگی نهاد‌های ناظر و بالادست شهرداری»، عاملی برای این مدل اداره پایتخت طی سنوات گذشته و اکنون شده است.

شهرداری‌ها از یک سو باید «مصوبات شورای عالی شهرسازی که زیرنظر وزارت مسکن سال‌های گذشته و وزارت راه و شهرسازی فعلی است» را رعایت کنند. اما از سوی دیگر، سازمان شهرداری‌ها از وزارت کشور نیز نهاد بالادست شهرداری هاست و اتفاقا، چون که بخشی از منابع مالی شهرداری توسط همین سازمان، سالانه پرداخت می‌شود، به نظر می‌رسد «حرف شنوی شهرداران» از وزارت کشور بیشتر از وزارتخانه دیگر است.

در این میان، شورای شهر هم نهاد ناظر و مرجع تصویب مقررات و ضوابط برای شهرداری هاست و کمیسیون ماده ۵ با ترکیب یکسری وزرا نیز نهاد دیگر؛ این آشفته بازار «ترکیب چندمنظوره مدیریت شهری»، مسیر دورزدن طرح‌های تفصیلی و جوابگو نبودن را به وجود آورده است.

نباید موجبات عدم‌آسایش فراهم شود

علی نوذرپور، کارشناس مدیریت شهری و شهردار سابق منطقه ۲۲ تهران، تاکید کرد: اقدامات مدیریت شهری نباید به گونه‌ای باشد که موجبات عدم‌آسایش شهروندان فراهم شود. به گفته وی، در طرح‌های شهری تهران از قبیل طرح جامع و طرح تفصیلی پایتخت، ضوابط مربوط به هر پهنه و از آن مهم‌تر سهم هر کدام از سرانه‌ها به تفکیک مشخص است. از آن جمله سرانه‌های سبز، مذهبی، فرهنگی، درمانی و... مشخص و تفکیک شده است، مکان یابی شده و لکه‌های مربوط به آن‌ها به صورت جداگانه معین است. ورود هر کدام از سرانه‌های غیرمرتبط با کاربری‌های مربوط به فضای سبز و گذران اوقات فراغت به پارک ها، اساسا ربطی به این محیط‌های سبز شهری ندارد.

به گفته وی هر اقدامی در هر کدام از این پهنه‌ها وسرانه‌ها باید متناسب با ماهیت این سرانه ها، جانمایی‌ها و ضوابط خاص آن‌ها صورت بگیرد. نوذرپور افزود: پارک‌های شهری بسته به مقیاس و جانمایی صورت گرفته برای آن‌ها انواع مختلفی اعم از پارک‌های محلی، ناحیه ای، منطقه ای، شهری و فرا شهری دارد؛ بسته به وسعت و جانمایی و انواع آنها، خدمات مربوط و مرتبط با موضوع گذران اوقات فراغت در پارک‌ها از تامین ضرورت‌های اولیه مانند سرویس‌های بهداشتی تا تاسیسات بیشتر و وسیع تر، متفاوت است. اما آنچه مسلم است اینکه همه این خدمات حول محور گذران اوقات فراغت است و اختلاط سایر سرانه‌ها در خدمات مرتبط با پارک‌های شهری، اساسا هیچ موضوعیتی ندارد. طرح‌های جامع و تفصیلی نیز این سرانه‌ها را به تفکیک مشخص کرده است. شهردار سابق منطقه ۲۲ تهران، یک معضل مهم در ارتباط با پارک‌ها وفضای سبز تفریحی پایتخت را خلأ مطالعاتی در مورد آن‌ها عنوان کرد و افزود: حتی بسیاری از پارک‌های فراشهری و بزرگ‌مقیاس که بعضا مساحت برخی از آن‌ها به اندازه یک منطقه شهر تهران است، مطالعات اختصاصی ندارد. در حالی که در مورد این پارک‌ها باید هر اقدامی بر مبنای مطالعات و برنامه ریزی‌های مختص همان پارک انجام شود. در صورتی که این نوع پارک‌های شهری و فراشهری مطالعات کارشناسی مختص خود داشته باشند که حد و حدود و انواع مجاز برای ساخت‌وساز در آن‌ها متناسب با کاربری پارک‌ها تعریف شده باشد هیچ فردی نمی‌تواند از ضوابط مختص آن پارک، تخطی کند.

نوذرپور با بیان اینکه در طرح‌های جامع و شهری عملا خطوط مشخص است، اما ممکن است برخی از جزئیات ذکر نشده باشد، تاکید کرد: نکته مهم این است که اساسا پارک برای گذران اوقات فراغت است و اگر خدماتی در آن مستقر می‌شود، علاوه بر اینکه باید بر مبنای مطالعات و برنامه ریزی‌های کارشناسی باشد در وهله اول باید برای پاسخ به نیاز شهروندان به فضای سبز شهری برای گذران اوقات فراغت ایجاد شده باشد؛ بنابراین هر اقدامی که باعث شود تعاریف مجزا و بی‌ارتباط با موضوع پارک در این فضا‌های سبز شهری وارد شود، موجب اختلال در آسایش افراد، بر هم زدن نظامات شهرسازی و بروز اقدامات غیرقابل دفاعی خواهد شد که در نهایت زمینه را برای تخلف فراهم می‌کند. به‌ویژه آنکه تهران با معضل کمبود سرانه فضای سبز نیز روبه‌رو است. براساس آمار‌ها سرانه فضای سبز تهران چیزی حدود ۱۶ تا ۱۶ و نیم مترمربع است؛ در حالی که براساس طرح جامع شهر تهران این میزان باید ۲۵ مترمربع باشد. در واقع در شرایطی که به ازای هر فرد حدود ۹ مترمربع کمبود سرانه فضای سبز وجود دارد، هر نوع اقدام برای کاهش این فضا به واسطه ساخت‌وساز در پارک‌ها مردود است. او افزود: مدیریت شهری تهران باید به این موضوع توجه داشته باشد که همه عرصه‌های شهری به‌خصوص عرصه‌های بزرگ، نیازمند مطالعات مربوط به همان عرصه است؛ این مطالعات باید به برنامه ریزی‌های دقیقی منجر شود که هرگونه اقدام بر مبنای آن انجام شود.

برای پارک‌ها ضابطه وجود دارد

سهراب مشهودی، صاحب‌نظر حوزه شهرسازی و رئیس گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور، نیز در پاسخ به این سوال که آیا ضوابط مشخصی برای نوع ساخت‌وساز‌ها و خدماتی که می‌تواند در پارک‌ها مستقر شود، وجود دارد یا خیر، به دنیای اقتصاد گفت: برای پارک‌ها ضابطه وجود دارد و در طرح‌های جامع وتفصیلی حد مجاز ساخت‌وساز در پارک‌ها تعیین شده است. در ضوابط طرح تفصیلی یکپارچه تهران در پارک‌های شهری G۱۱۱، حداکثر ۳درصد می‌تواند به کاربری‌های نگهبانی، سرویس بهداشتی، خدمات پذیرایی و غذایی و حداکثر دوطبقه یعنی کمتر از ۸ متر ارتفاع، اختصاص یابد. در پارک‌های محله‌ای هم حداکثر ۷درصد برای نگهبانی، تاسیسات نگهداری و بهداشتی مجاز است. وی افزود: بنابراین موضوع پارک‌ها و نوع خدمات مستقر در آن‌ها چندان بی ضابطه هم نیست و آنچه در این میان هم براساس طرح‌های جامع و تفصیلی شهر تهران و هم براساس ماهیت پارک‌ها می‌تواند و باید در پارک‌ها مستقر شود حول موضوع گذران اوقات فراغت و ملزومات آن است. به عنوان مثال، بسته به وسعت و مکان و نوع پارک ها، تاسیسات وخدماتی که مربوط به موضوع گذران اوقات فراغت شهروندان در یک فضای سبز شهری است، امکان ایجاد و استقرار دارد و استقرار سایر کاربری‌ها وسرانه‌ها در پارک‌ها موضوعیتی ندارد.

قلمروی سبز حرمت دارد

مصطفی بهزادفر، استاد معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت نیز با اشاره به اینکه پارک به عنوان قلمرو سبز همگانی برای استفاده همگان است، گفت: هر اقدامی در این پهنه‌های سبز شهری باید براساس مطالعات دقیق وضوابط قانونی صورت گیرد.

وی با این حال به سه خلأ مهم در این زمینه اشاره کرد و گفت: در بسیاری موارد نبود قوانین دقیق و مشخص از یکسو، رهاسازی برخی پروژه‌ها به صورت ناتمام برای چند سال و چند دهه و سپس اقدام برای تعیین‌تکلیف آن‌ها از سوی دیگر و همچنین برخی از ابهامات قانونی و باز گذاشتن موضوعاتی در ارتباط با ضوابط و جزئیات مربوط به کاربری‌ها و پهنه بندی ها، منجر به اقدامات سلیقه‌ای و اختلاط ناموزون کاربری‌ها وسرانه‌ها با یکدیگر می‌شود. به گفته بهزاد فر، خطوط و ضوابط کلی ساخت‌وساز در پهنه‌های مختلف که چند پهنه کلی از جمله پهنه سبز را شامل می‌شود، در طرح‌های شهری مانند طرح جامع وتفصیلی مشخص شده است اما، برخی جزئیات از جمله جزئیات مربوط به ساخت‌وساز‌ها و خدماتی که می‌تواند در پارک‌های شهری بسته به مقیاس و ماهیت آن‌ها مستقر شود، باید مورد به مورد، براساس ویژگی‌های هر کدام از این پارک‌ها در طرح‌های مطالعاتی قرار گرفته و برای آن‌ها برنامه ریزی‌های کارشناسی صورت بگیرد. به گفته وی در برخی از ضوابط اگر چه حد و کاربری‌های مجاز به استقرار در پارک‌ها تعیین شده است، اما در انتهای برخی جملات از الفاظی مانند «سایر» و «غیره» استفاده شده است که همین الفاظ زمینه ورود سلایق و برداشت‌های شخصی به موضوع پارک‌ها را فراهم می‌کند. در چنین مواقعی به دلیل سکوت و ابهام قانونی نمی‌توان برخی اقدامات را قانونی یا غیرقانونی توصیف کرد.

وی همچنین یک نارسایی دیگر در این زمینه را برخی تبادل‌ها و معاوضه‌های بین دستگاهی اعلام کرد وگفت: به عنوان مثال مجموعه پارک پردیسان، از ابتدا یک مجموعه سبز متعلق به دولت بود که با هدف ساخت‌وساز در شهر جدید پردیس در اوایل دهه ۶۰، بین دولت و سازمان محیط‌زیست، مورد معاوضه قرار گرفت. بخش زیادی از ساخت‌وساز‌هایی که بعدا در پردیسان صورت گرفت براساس مطالعات نبود؛ حتی ساخت‌وساز‌ها در شهر جدید پردیس نیز به سرعت و قبل از تصویب طرح جامع وتفصیلی این شهر جدید آغاز شد. به گفته وی، براساس طرح جامع وتفصیلی، پهنه‌ها می‌توانند خدمات همگانی سازگار با کارکرد خود را دربرگیرند، اما خدمات غیرمرتبط نباید به این پهنه‌ها راه یابند.

دیگر خبرها

  • 6100 نفر در قالب گروه‌های جهادی به مناطق محروم آذربایجان‌غربی اعزام شدند
  • تکلیف‌نامه شهرداری تهران برای پارک‌های پایتخت چه می‌گوید؟
  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • ۵۸ درصد از مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره شهرداری خمین زنان هستند
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق